Şifa veren dualar sayesinde Allah’ın izniyle tüm sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz. Kötü şans, hastalık, olumsuzluk ve türlü musibetlerin def edilmesi için sure, ayet ve dualar en iyi koruyuculardır. Peki, hangi sure neye iyi geliyor biliyor muyuz? Bugün sizler için surelerin sırlarla dolu kapısını aralıyoruz.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim 114 sureden oluşmaktadır. Her surenin de ayrı bir hikmeti ve faydası mevcuttur. Bazı sureler hastalıklardan kurtulmak için okunurken, bazı sureler ise kaza ve belalardan sizi uzak tutar. Allah’ın varlığına, birliğine ve yücelerin en yücesi olduğuna inananlar olarak bize kalan bol bol ibadet etmektir. İbadetlerimiz sırasında bu koruyucu sure ve duaları zikirlerimizden eksik etmeyelim. Bu sayede şifa veren dualar ile kendimize koruyucu bir kalkan oluşturabiliriz. Şimdi gelelim hangi sure hangi hastalığa iyi geliyor sorusunun cevabını vermeye…

Şifa Veren Dualar

İçindekiler

Fatiha Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Fatiha Suresinin onlarca farklı faydası bulunmaktadır. Yatarken okuyan ölüm dışında tüm kötülüklerden korunur. 40 kere yazılıp suyla silinerek içilir, hasta kişi bu su ile elini ve yüzünü silerse Allah’ı (c.c) izniyle şifaya kavuşur. Tehlike anında 10 kere okunur. Cuma günleri üzerinde taşıyanlar cinlerin şerrinden korunmaktadır. Fatiha yazılıp ardından yağmur suyu kullanılarak silinip içenler korku ve kalp çarpıntısından Allah’ın izni ile kurtulur.

Kim Fatiha Suresini “iyyâke nesteıyn” bölümüne kadar okuyup sonrasında İhlas Suresinin sonuna kadar okumanın ardından, “Allâhümmecma’beynî ve sıfâtike yâ zel beyne hâcetî kemâ cema’te beyne esmaîke ve sıfâtike yâ zel celâli vel ikrâm” duasını 3 kez okursa Allah’ın izniyle dileği kabul olur ve okuyan kişinin duası makbul olur.

Kılınan her farz namazının ardından Fatiha Suresi 18 kez, yatsı namazının ardından ise 28 kez okunursa rızkın çoğalmasına vesile olur. Temiz tabağa Fatiha-ı Şerife yazılıp gül suyu ile silinerek kulağa damlatılırsa Allah’ın izniyle ağrıya şifa verir. 2 rekâtlık namazın her rekâtında 7’şer kez Fatiha, 3’er kez İhlas okunarak namaz kılanın dileği Allah’ın izniyle gerçekleşir.

Bakara Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Bakara Suresi tehlikeli anda elif, lâm, mim ayetiyle birlikte okunursa Allah’ın izniyle tehlikeden kurtulmaya vesile olur. Ruhsal bunalımdan kurtulmak için de günde 3 defa Bakara Suresi okunmalıdır. Böylece ruhsal olarak ferahlanır.

Ali İmran Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer borçlarınız varsa ve kurtulmak istiyorsanız günde 3’er kez mutlaka Ali İmran Suresi okuyun. Allah’ın izniyle bu sure zenginleşmenize vesile olacaktır.

 

Nisa Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Bildiğiniz gibi her cuma namazında da hatırlatılıyor. “Muhakkak ki Allah, adaleti, ihsanı ve akrabaya bakmayı emrediyor.”( Nahl Suresi 90. Ayet) Eğer akrabalarınız arasında anlaşmazlık varsa bunun ortadan kaldırılması ve tatlıya bağlanılması için Nisa Suresini okuyabilirsiniz.

 

Maide Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Başa gelebilecek tüm zararlardan korunmak için günde 7 kez Maide Suresi okunmalıdır. Bu sayede Allah’ın izniyle her türlü zarardan korunursunuz.

 

En’am Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer dilek ve isteklerinizin kabul olmasını istiyorsanız En’am suresini her gün 7 kez okuyabilirsiniz.

MUTLAKA OKUYUN:   Hayrın ve Bereketin İzi: Mühr-ü Şerif Nedir?

 

A’raf Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Hem dünya hem de ahirette mutlu olabilmek için A’raf Suresi okunulmalıdır.

 

Enfal Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Tarafınıza yapılan iftira ve musibetlerden ve zindandan kurtulmak için her gün 7 kez okunmalıdır. Allah’ın izni ile iftiralardan kurtulur ve feraha erersiniz.

şifa veren dualar

Tevbe Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Tüm şerlerin def edilmesi için günlük 7 kez okunmalıdır. Ayrıca Tevbe Suresi 7 kez yazılıp bir mekana asılırsa o yere hırsız giremez. Dilerseniz Tevbe Suresi’nin gümüş bir kolye ile üzerinizde taşıyabilirsiniz. Böylece Allah’ın izniyle şerlerden kurtulursunuz.

 

Yunus Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Yunus Suresini üzerinizde taşırsanız düşmanlarınız Allah’ın izniyle hezimete uğrayacaktır. Eğer kötülüğünüzü düşünen kişiler veya düşmanlarınız varsa Yunus Suresini yanınızdan ayırmayın. Her daim okuyun ve Allah’a sığının…

 

Hud Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Zalimlerin karşısında galip gelmenizi sağlayacak olan Hud Suresini her gün 3 kez okunmalıdır.

MUTLAKA OKUYUN:   Dualı Kolye Takmak Günah mı?

 

Yusuf Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Bahtınızın açılarak saadet ve izzete nail olabilmeniz için Yusuf Suresi okunmalıdır.

 

Ra’d Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Size zulmeden düşmanın kahrı için Ra’d Suresi okunmalıdır.

 

İbrahim Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Güzel ahlaka kavuşmak için her gün 10 kez okunmalıdır. İbrahim Suresini okuyan kişinin ahlakı Allah’ın izniyle güzelleşir.

 

Hicr Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer ticaret yapıyorsanız bu sureyi her gün 3 kez okuyun. Allah’ın izniyle ticaretiniz daha kazançlı olmasına vesile olacaktır.

 

Nah Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Fesat ve azgınlığın ortadan kaldırılması için her gün 10 kez okunmalıdır.

 

İsra Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

İsra Suresi hilecilerin şerrinden korunmak için okunmalıdır. Safran ve misk kullanılarak yazılıp ardından dili tutulan kişilere içirilirse Allah’ın izniyle şifa olur.

 

Kehf Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer Kehf suresini gün aşırı okursanız tüm fitne ve musibetlerden korunursunuz.

 

Meryem Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Fakirlikten kurtulmak için bu sureyi her gün 41 kez okuyabilirsiniz.

 

Taha Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Kısmeti kapalı olan kişinin kısmetinin açılmasına ve Salih bir eş nasip olmasına yardımcı olan bu sureyi günde 21 kez okumalıdır.

 

Enbiya Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Başınıza gelebilecek her türlü tehlike için Enbiya suresi okunur. Allah’ın izniyle tehlikelerden korunursunuz.

 

Hac Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Kıyamet gününün ve mahşerin dehşetinin daima hatırlatılması ve akılda kalması için okunur. Bu sure hayatınızın her anında size bir hatırlatıcı olmalı ve hayatınızı buna göre şekillendirmelisiniz.

 

Mü’minun Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Mü’minun Suresini her gün okursanız itikadi ve imani yönden düzelmenize yardım eder.

 

Nur Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer vesveseden kurtulmak istiyorsanız Nur Suresini okuyabilirsiniz. Sürekli içinizde oluşan kuşkuların Allah’ın izniyle gün aşırı Nur Suresini okumayla gideceği belirtilmiştir.

 

Furkan Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Düşman olduğunuz kişinin size yaşattıklarından pişman olması için Furkan Suresi okunmalıdır.

 

Şuara Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Oluşabilecek tüm zararlardan korunabilmek için sıkça okunur. Kendimizi, sevdiklerimizi küfür ve şirkten koruyabilmek için Şuara Suresinin 169. ayeti gün aşırı okunmalıdır.

 

Neml Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer bu sureyi okursanız düşmanın şerrinden korunursunuz. Saygınlığınızın artması için Neml Suresinin 9 ve 11. Ayetlerini üzerinizde taşımalı ve gün aşırı okumalısınız. Fen ve ilim hususlarında ilerleyebilmek için de Neml Suresinin 93. Ayetini okumanız gerekmektedir. Eğer bu sureyi sürekli okursanız Allah (c.c) sizi zalimlerin zulmünden muhafaza eder inşallah.

 

Kasas Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Rivayetlere göre Kasas Suresi okuyan kişinin doğruluğuna melekler şahitlik eder. Azaptan ve esaretten kurtulmak için okunur. Karaciğer ve karın hastalıkları olan kişiler Kasas Suresinin 22-28. Ayetlerini okuyarak Allah’ın izniyle şifa bulur. Yolculuk sırasında da kaza ve bela gibi musibetlerden de kişiyi korur.

 

Ankebût Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer ruhunuz daralıyor ve bunalım geçiriyorsanız mutlaka bu Sureyi okuyun. Hastaların şifası için bu Sure yazılıp içirilirse, Allah’ın izniyle şifaya kavuşur. Gün aşırı 1 kez suya okunup içilirse hafıza güçlenmesini sağlar. Eğer birinin size kötülük yapacağını biliyorsanız Ankebût Suresinin 30. ayetini Besmeleyle birlikte okuyun. Çaresiz maddi ve manevi sıkıntılara karşı Allah’a sığınıp Ankebût Suresinin 46. ve Rum suresinin 17-20. Ayetleri 72 defa okunmalıdır.

 

Rum Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Kalbe korku salınması ve düşmana karşı galip olunması için Rum Suresi 59 ve 60. ayetleri sıkça okunmalıdır.

 

Lokman Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Ruhani bulanım geçiren kişiye 7 kez okunursa, maddi ve manevi sıkıntılardan ve bilinmeyen hastalıklardan Allah’ın izniyle şifaya kavuşur. Kim Lokman Suresini okursa kıyamette Lokman ona arkadaş olur.

 

Secde Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer Secde Suresini yazıp bir şişeyle evin içinde muhafaza ederseniz türlü afetlerden evinizin korunması sağlanır. Kalp ve kabrinde büyük bir nur olur. Sorgu meleklerinin dehşetinden muhafaza olur.

 

Ahzap Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Kısmetin ve nasibinin açılmasını isteyen kişilerin günde 7 kez okumalıdır. Uyku problemi yaşayanların yatağa gireceği zaman Ahsab Suresinin 56. ayetini Besmele çekerek dua etmesi gerekmektedir.

 

Sebe’ Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Cin şerrinden muhafaza olmak için bu sure okunur. Sara hastası olanlar için Sebe’ Suresi yazılıp, zemzem suyu içine konularak ara ara içilir. Ayrıca yüzüne de bu sudan sürülürse Allah’ın (c.c) izniyle şifa bulur.

 

Fatır Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Eğer bu mübarek Sure her gün okunursa şeytanın şerrinden korunarak ömrün bereketli olmasına vesile olur. Fatır suresini yazıp aracınıza koyarsanız tehlike ve hırsızlardan muhafaza edilir. Eğer işinizde bol kazanç ve bereket arzu ediyorsanız, dört tarafı yeni ve temiz pamuklu kumaşa Fatır suresinin 29-30. Ayetlerini yazıp kendi üzerinizde veya iş yerinizde bulundurmalısınız.

 

Yasin Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Bu sure özellikle hasta yanındayken, kabristanda, vefat etmek üzere olan kişilerin yanında ve gece vakitlerinde okunmaktadır. Hastalar için şifa kaynağı, vefat edenler için ise mağfirete kavuşması için okunur. Öylesine hikmetli bir suredir ki ne için okunursa Allah’ın izniyle o murada nail olur.

MUTLAKA OKUYUN:   Her Derde Deva: Esmaül Hüsna!

 

Saffat Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Bu sureyi sık sık okursanız darlıktan uzaklaşırsınız ve rızkınız Allah’ın izniyle çoğalır. Ayrıca şeytanlar uzaklaşır. Şifa veren dualar arasında çok bilinen Saffat suresini kâğıda yazıp mekânınıza asarsanız azılı cinler oradan kaçar. Ayrıca cinlenen kişilerin feraha ermesi için Saffat Suresinin 1-15. Ayetleri okunmalıdır. Hayırlı evlat isteyenlerin ise Saffat suresinin 100. Ayetinde bulunan ve İbrahim Aleyhisselam’ında yaptığı şu duayı sıkça tekrar etmelidir; “Ey Rabbim! Bana (neslimi sürdürecek) salihlerden bir çocuk ihsan et!”

 

Sad Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Şifa veren dualar arasında olan bu sureyi okuyan kişiler zarar verebilecek hayvanların şerrinden korunur. Her gün okumaya devam edenler hem insan hem de şeytanın kötülüklerinden muhafaza olur. Mevki ve mala kavuşmak isteyenlerin Besmele ile Sad suresinin 35. ayetini okumaya devam etmesi gerekmektedir.

 

Zümer Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

İnsan içinde muhterem ve aziz olunması için okunmaktadır. Eğer her gün okursanız Allah’ü Teala’nın sonsuz nimetlerine nail olunur. Zalimlerin şerrinden kurtulmak için Zümer Suresi 68-69. Ayetleri okunarak dua edilmelidir.

 

Mü’min Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Kötülerin şerrinden emin olmak için 7 kez okunmalıdır. Ciğer, dalak ve kalp rahatsızlığı çekenlerin (tüm maddi çarelere başvurduktan sonra) Mü’min suresi yazılıp zemzem suyu içine konulup içildikten sonra Allah’ın izniyle şifaya kavuşur. Şerli insanlardan gelecek kötülüklerden korunmak için Mü’min suresinin 12. ayetini Besmele ile 537 defa tekrarlanarak okunmalıdır.

 

Fussilet Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Yolculuk sırasında Fussilet Suresi okunursa tehlikelerden uzak olunur. Okumaya devam edenlerin malı korunur. Göz rahatsızlığı olanların bu sureyi yazıp zemzem suyu içinde bekletip gözlerine sürmesiyle Allah’ın izniyle şifa olur. Bu sureyi bir kez okuyan kişi eşkıyanın kötülüklerinden, yankesici ve hırsızlardan korunur.

 

Şura Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Şerri büyük olan kişilerden korunabilmek için sürekli okunması gereken bir suredir. Eğer bu sureyi okursanız Allah’ın izniyle hasmınızı mağlup edersiniz. Ciğerinde rahatsızlık olanların sureyi yazıp zemzem suyu içinde beklettikten sonra içerse şifa olur.

 

Zuhruf Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Geçimsiz eşlerin aralarının düzelebilmesi için Zuhruf Suresinin 9-14 ayetlerinin evin dört köşesine konulması gerekmektedir. Şeytanın vesvesesinden korunmak için okunur. Kuraklık vaktinde yağmur yağması için Zuhruf Suresi 11 kez okunarak dua edilirse Allah’ın izniyle yağmur yağar.

 

Duhan Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Peygamber Efendimiz buyurdu ki: “Her kim Duhan suresini Cuma günü veya gecesi okursa, Allah o kişi için cennette bir köşk bina eder.” Bu sureyi gün aşırı okursanız kıyamet korku ve endişelerinden korunur ve dünyada herkes tarafından sevilen olursunuz.

 

Casiye Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Şifa veren dualar ile hayatımıza yön vermemiz ve dualara sarılmamız gerekiyor. Casiye suresi de sonuna kadar okunursa Allah o kimseyi hem dünya hem de ahirette fenalıklarına karşı perdeler. Ayrıca iftiralardan kurtulmak için de Casiye suresi okunur.

 

Ahkaf Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Bu sureyi her gün okursanız şeytan ve cinin şerrinden korunursunuz. Yatmadan önce okursanız da kötü rüyalardan muhafaza olursunuz. Eşyaların korunması için de bu sure okunur.

 

Muhammed Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Yaşadığınız zararlardan kurtulup saadete kavuşmak için her gün okunmalıdır. Şifa veren dualar içimize huzur ve hayatımıza yön verir. Her kim bu surenin 8-9. ayetlerini düşmanın yüzüne karşı okursa o düşman hezimete uğrar.

 

Sürekli Boynunuzda Kalmasını İsteyeceğiniz: DUALI KOLYELER

şifa veren dualar

Fetih Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Fetih suresi işlerinde sıkıntı yaşayan kişilerin işlerini kolaylaştırır ve sıkıntılardan kurtarır. Sıkıntı içerisinde olanların üzüntü, gam, keder ve sıkıntılarının giderilmesini sağlar. Fetih suresi kişinin muradına ermesini ve hayallerinin Allah’ın izniyle gerçekleşmesini sağlar.

 

Hucurat Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Hucurat suresi hastalara şifa niyetiyle okunmaktadır. Bu sure ile Allah’tan şifa istenir. Şifa niyetiyle 7 gün 7’şer kez suya okunur. Ardından hastaya şifa niyetiyle içirilir. Hamilelerin ve bebeklerin korunması için okunur. Çaresiz dertleri olanların ve sıkıntıda olanların okuması tavsiye edilmektedir.

 

Kaf Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Bu sure cuma gecesi okunursa Ahiret saadetine kavuşulur. Yağmur suyuna okunup içilmeye devam edilirse Allah’ın izniyle karın ağrısından kurtulur.

 

Zariyat Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Hasta kişiler bu sureyi okursa Allah’ın izniyle hastalıklarından kurtulur. Doğum yapacak kadının üzerinde bu sure olursa sancıları azalır ve acısız bir doğum yapar. Her gün Zariyat Suresi okuyan kişi bolluk ve bereket içinde yaşar.

 

Tur Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Her gün Tur suresi okuyan kişi hakka yakınlaşır ve dertlerini geride bırakır. Dargın kişilerin barışması için okunur. Yolculuk sırasında okuyan kişiler şerden kurtulur. Hasta olan kimseye günde 3 defa okunursa Allah’ın izniyle şifa olur. Şifa veren dualar ile haksız yere mahkum olanlar okursa bi-iznillah kurtuluşa erer.

 

Necm Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Başta ruhsal problemler olmak üzere her konuda içten okunup dua edilerek Allah’ın izniyle sıkıntılarından kurtulur. Her gün okuyan kişinin hafızası güçlenir. Arzu ettiği fakat kavuşamadığı her şeye gönlünü Allah’a verip, Peygamber Efendimize Şefaat dileyerek dua ederse kavuşur.

 

Kamer Suresi Ne İçin Okunur? (Neye İyi Gelir?)

Tüm kötülüklerden muhafaza olunması için okunur. Kim işlerinin kolaylaşmasını isterse Cuma günü bu sureyi okusun, Allah’ın izniyle işleri kolaylaşır.

Bu İçeriği Oyla!

1 Comment

  • Zübeyde Köken, 3 Şubat 2023 @ 15:56 Reply

    Rabbim razı olsun faydalı bilgiler için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir