Her çiçek gümüş üzerine işlenebilir. Fakat hikâyesi, anlamı olan çiçekler daha çok dikkat çeker. Lotus çiçeği de bunlardan birisi. Derin anlamları ile her zaman akılda kalan bu özel çiçek Nelumbonaceae ailesinin bir üyesidir. Mitolojide de kendine yer bulan lotus çiçeği anlamı nedir biliyor musunuz? Diğer çiçeklerin aksine toprakla bağımsız olarak yaşamını sürdüren bu çiçek hakkındaki tüm detayları yazımızda bulabileceksiniz. Sıkılmadan, keyifle okuyacağınız bir içerik olması dileğiyle… 🙂

Lotus Çiçeği Anlamı Nedir?

Geçmiş zamanlarda Budizm ve Hinduizm gibi dinlerde sıkça karşımıza çıkan lotus, iç dünyanın temizlenmesi ve kendini bulmayı sembolize etmektedir. Bu sebepler yüzünden nilüfer çiçeğiyle de benzerlik göstermektedir. Bazı bölgelerde kutsal kabul edilen lotus, sonsuz yaşam simgesi olarak da bilinmektedir.

Renkleri ve Anlamları

Lotus çiçeği farklı renklerde olduğu gibi farklı anlamları da barındırmaktadır. İşte renklerine göre farklı anlamlar taşıyan lotus çiçekleri;

  • Beyaz: Saflık
  • Kırmızı: Sevgi ve Tutku
  • Pembe: Aydınlanma
  • Mavi: Bilgelik
  • Mor: Maneviyat

Beyaz Lotus Anlamı

Hepimizin bildiği gibi beyaz saflığın rengidir. Beyaz lotusta saflığın temsilcisidir. Ayrıca manevi olarak mükemmelliği temsil etmektedir.

Kırmızı Lotus Anlamı

Kırmızı tıpkı diğer tüm çiçek ve objelerde olduğu gibi tutkunun ve sevginin rengidir. Ayrıca şefkat ve merhamet gibi anlamlara da gelmektedir.

Pembe Lotus Anlamı

Tatlı tonuyla dikkat çeken pembe lotus, aydınlanmayı temsil etmektedir.

Mavi Lotus Anlamı

Bilgiyi ve bilgeliği temsil eden mavi lotus çiçeğinin hikâyesi çok eskilere dayanmaktadır. Mısır mitolojisinde kutsal sayılan mavi lotus, o zamanlarda yeniden doğuş, saf tutku, bolluk ve bereket anlamlarına gelmektedir.

Mor Lotus Anlamı

Budizm’in en önemli öğreti sembollerinden olan mor lotus, bazı kültürlerde maneviyatın simgesidir.

MUTLAKA OKUYUN:   Erkeğe Ne Hediye Alınır?

Lotus Çiçeği Özellikleri

lotus çiçeği anlamı

Hava kararıp gece olduğunda lotus çiçeği yapraklarını kapatır. Güneşin doğuşuyla da tekrar açıp yeni bir güne ve güneşe merhaba der. Yapraklarının şekli sayesinde toz ve kir tutmayan lotus çiçeği, kendini temizleyebilen bir çiçektir. Bu yüzden saf ve duru bir görünüme sahiptir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi lotus, nilüfer çiçeği ile çok benzetilir. Aralarındaki en bariz fark ise nilüfer çiçeğinin boyu 20cm’e kadar uzayabiliyorken, lotus çiçeği 3 metreye kadar çıkabilmektedir. Birçok farklı renge sahip olabilen bu çiçek türü, tarih boyunca farklı coğrafyalardaki sanat eserlerinde karşımıza çıkmaktadır.

Faydaları Nelerdir?

Bu anlamlı ve güzel bitkinin her detayı insanlığa fayda sağlamaktadır. Sadece görünüşüyle değil tohumundan yağına, kök kısmından yaprağına kadar sağlıklı bir bitkidir. Tüm kısımları ise tüketilebilecek yapıdadır. Peki, lotus çiçeğinin faydaları nelerdir? İşte detaylar…

  • Hem vitamin hem de mineral açısından oldukça zengin bir bitkidir. Tatlıdır ve doğrudan tüketilmesinden sorun yoktur. Kan dolaşımının artmasına ve damarların rahatlamasına olanak tanır.
  • Kilo kontrolü amaçlı da yaygın olarak kullanılır. Sindirimin rahatlamasını sağlayıp, hızlı kile vermeyi mümkün kılar.
  • C vitamini açısından da oldukça zengin bir bitkidir. Bu yüzden vücut direncinin artmasını sağlar.
  • Bünyesinde bolca potasyum barındırdığı için lotus çiçeği baş ağrısı, yorgunluk, uykusuzluk ve stres gibi durumların azalmasını sağlar.
  • Kalp sağlığını olumlu yönde etkiler ve kalbi güçlendirir.
  • Cilt güzelleştirmede etkilidir ve tonik olarak kullanılır.
  • Kökleri ishal tedavisinde tercih edilmektedir.
  • Son olarak lotus kokusunun rahatlattığını ve uyku verdiğini söylememiz gerekli.

Lotus Çiçeği Yüzük

Bu kadar güzelliği ve faydayı bünyesinde barındıran bir çiçeğin parmağa takılmasından daha doğal ne olabilir ki? Özellikle sevgilinize hediye alacaksanız lotus çiçeği yüzük ilk tavsiyemiz olacaktır. Sadece yüzüğü vermekle kalmayın ama hikayesinden, renklerin anlamından da bahsedin. Çünkü eğer etkileyici bir hediye vermek istiyorsanız sadece yüzükle değil, yanında anlamıyla birlikte hareket etmelisiniz. Lotus çiçeği sade bir şekilde verilmeyi hak etmeyen bir hediyedir. O’na hak ettiği değeri verin…

 

5/5 - (1 Kişi Oy Kullandı!)

1 Comment

  • Zeynep ŞİMŞEK, 9 Aralık 2021 @ 15:21 Reply

    Duruşundaki zerafetin ve geçmişten günümüze dek değerini kaybetmeyişinin ardında saklı anlamı ile bir kadına hediye edilebilecek en güzel hediyelerden biri bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir