Gümüş madeni hayatımızda uzun yıllardır var. Başta ev eşyaları olmak üzere, takı, aksesuar ve hediyelik eşyalarda da sıkça karşımıza çıkıyor. Gümüşün faydaları da oldukça fazla kişi tarafından biliniyor. Bugün hem herkes tarafından bilinen faydaları tekrar gün yüzüne çıkaracak olsak da en önemli ve en faydalı olanlara da değinmeye çalışacağız.

Öncelikle gümüşün en çok bilinen özelliği vücuttaki kötü enerjiyi dışarı atıyor olmasıdır. Bu dışarı atışla birlikte vücut rahatlıyor ve huzura kavuşuyor. Gümüş takıların kan dolaşımını arttırarak, elektrik vermesi ile zinde hissetmeyi ortaya çıkardığı da bilinen faydaları arasında. Gümüş madeni tarihin her döneminde farklı amaçlara hizmet etmek için kullanılmıştır. Romalılar döneminde vücutta oluşan yaraların tedavisi içinde gümüş madeninden faydalanılmıştı. Gümüşün faydaları o kadar fazla ki saymakla bitmez…

Gümüşün Faydaları

1.Antibiyotik Olarak Kullanıldı

Antibiyotik Olarak Kullanılır

Kolloida gümüş adı verilen madde sıvı haldedir ve özellikle 1938 öncesinde birçok kez antibiyotik olarak kullanıldı. Tarihteki bazı bulgulara baktığımızda gümüş metal yaprak, sargı bezi olarak da kullanıldığını görebiliyoruz. Kolloidal gümüş maddesi pek çok patojen ile mücadele veren doğal antibiyotiktir. En güzel yanı ise hiç bir alerjik reaksiyonlarla da tepkimeye girmemektedir. Ayrıca koloidal gümüş virüs, bakteri, mantar ve parazitlerden kurtulmayı da sağlamaktadır.

2.Vebanın Önlenmesinde Kullanıldı

gümüş takı

14.yy’da tüm Avrupa’yı kasıp kavuran ölümcül hastalık veba yüzünden milyonlarca insan ölmüştür. Fakat o zamanda yaşayan çingeneler gümüş kullanarak vebadan kurtulmuşlardır. Söylenen o ki çingeneler gümüş parçalarını açık damardan vücutlarına entegre ederek vebadan kurtulmuşlardır. Fakat bunu bilinçsiz bir şekilde yaptıkları için ilerleyen zamanlarda farklı hastalıklarla karşı karşıya kalmışlardır.

MUTLAKA OKUYUN:   Yüzük Küçültme Rehberi

3.Gümüş Anti Bakteriyeldir

gümüşün faydaları

Gümüşün faydaları dediğimizde bu özelliğini anlatmadan geçmek olmazdı. Gümüş anti bakteriyel bir materyaldir. Bunun faydası ise kaşık, çatal, bıçak, tabaklar ve takı gibi hayatımızın merkezinde olarak kullanılan ürünlerde kullanılabilmesidir. Tekstil sektörünün birçok bölümünde de gümüş kullanılmaktadır. Ayrıca bu özel maden, bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde de tercih edilmektedir. Bu yüzden gümüşün faydaları konusunda mutlaka anti bakteriyel oluşundan bahsedilmelidir.

4.Radyasyona Karşı Etkilidir

Radyasyona Karşı Etkilidir

Gümüş madeninin radyasyona karşı koruyucu etkileri olduğu bilim adamları tarafından açıklanmış bir gerçektir. Bu yüzden cep telefonu, bilgisayar gibi tüm teknolojik aletlerin yaydığı radyasyona karşı korur ve kanser riskini azaltır. Hatta gümüş kullanılarak iplik ve o ipliklerden de giysiler yapılmaktadır. Dünya üzerinde bunun çeşitli örneklerini görmek mümkündür.

5.Stresten Uzak Tutar

Stresten Uzak Tutar

Gümüş madeninin özellikle gümüş yüzük ve kolyenin kullanılması uzmanların onayladığı bilgiye göre stresin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. İletkenliği en üst düzeyde olan materyallerden birisi gümüştür. Bu yüzden elektriklenmeyi önler ve stresin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Sağ parmağımızdaki bir damar doğrudan kalbe gitmektedir. Bu damar kalp ritminin düzenli olarak atmasına olanak tanır. İlgili parmağa gümüş yüzük takıldığında kan akışı düzenlenir ve vücudun direnci yerine gelir.

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir