Zultanit taşı, insanlık tarihinin daha sonraki yıllarında keşf edildiği için genç bir taş olarak bilinmektedir. Bu taşın yatakları XII. yüzyılda bulunmuştur.

O zamandan beri zultanit taşı özellikleri, zultanit taşı faydaları araştırılmış, tıbbi ve büyülü özellikleriyle ilgili bir sıra fikir ayrılıkları yaşanmıştır.

Zultanit taşı özellikleri araştırıldığında bu taşın diğer doğal taşlardan çok özel ve benzersiz özelliklerinin olmadığı görülüyor. Ama zultanit taşının en ayırt edici ve onu diğer taşlardan farklı kılan özelliği yanardönerliği, renk değiştirme yeteneğine sahip olmasıdır.

Zultanit taşı sahip olduğu renkleri ile büyüleyici ve sıradışı bir taştır. Taşın içindeki kimyasal elemenetler farklı aydınlatma koşullarında ışığı emer ve taşın renk değiştirerek farklı gölgelerle parlamasına neden olur. Örneğin bir zultanit taşı güneş ışığında yeşilin farklı tonlarında parlarken, loş bir mum ışığında kahverengine döner, daha farklı bir aydınlatmada kehribar sarısına dönüşür.

Kırılgan ve zarif bir yapıya sahip olması taşın çıkarılmasını zorlaştırıyor. Bu yapısından dolayı bu taşa mayınlı taş da denmektedir. Ya çıkarıldığı zaman ya da kesildiğinde aniden parçalanabiliyor.

Dünyada çok sayıda yatakları vardır. Ama çok az yatak mücevher yapımına uygun şekilde mineral verir. Günümüzde ABD, Norveç, Güney Afrika, Avusturalya, Türkiye ve Rusya`da farklı tonlarda çıkarılan zultanit yatakları vardır. Ama en değerlisinin Türkiye ve ABD`de çıktığı söylenmektedir.

Özellikle Türkiye`nin Anadolu bölgesinde zengin hazinesi bulunan zultanit taşı, çok özel ve kendine has hafif altın renginde tamamen şeffaf olarak çıkarılıyor. Diriliş Takı sitemizde sizlere sunduğumuz zultanit taşlı yüzük serimizi incelerseniz taşın esrarengiz, kendine has bu özel hafif altın rengini görebilirsiniz.

Zultanit taşı özellikleri arasında çok önemli bir detay vardır. Bu taş ucuz ve kalitesiz bir metalle birleştiğinde yanardönerliğini kaybeder veya renkleri solabilir. Taşın bu özelliğini bilen kuyumcular metallerin kalitesini zultanit taş ile ölçerler. Zultanit taşı, sadece gerçek ve kaliteli gümüş ve altın ayarı ile birleştiğinde kendini gösterebilir.

MUTLAKA OKUYUN:   Yeşim Taşı Faydaları: Doğal Taşın Enerji ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Zultanit taşınının kendine has fiziksel ve kimyasal, iyileştirici ve büyülü özellikleri vardır. Zultanit taşlı yüzük almak istiyorsanız ve zultanit taşı faydaları hakkında bilginiz yoksa sizin için araştırdığımız bu bilgiler işinize yarayacaktır.

Zultanit Taşı Fiziksel ve Kimyasal özellikleri

Zultanit taşının mohs cetveline göre sertliği 6.5 ila 7 arasında değişiyor. Aslında yeterli sertliğe sahip bir taştır. Ama içeriğindeki hidrojen iyonları taşın atom yapısını bozduğu için bu taş kolyaca ufalanabilir.

%15`ni su oluşturduğu için uzmanlar Zultanit taşına sulu korendon da derler. Çünkü bu taş bir korendon taşı gücüne ve sertliğine sahiptir. Taş, cam veya sedefli parlaklığa, şeffaf veya yarı sayfam şeffaflığa sahiptir.

Zultanit Taşı İyileştirici Özellikleri

Zultanit taşı faydaları iyileştirici özellikleriyle kendini gösterir. Ama bu taşın tıbbi özellikleri hala tartışmalara sebep oluyor, bazıları taşın herhangi bir iyileştirici özelliğe sahip olmadığını söylese de bazıları birkaç özelliğini açıklıyor. Biz de sizin için bu özellikleri listeledik.

  • Soğuk algınğını tedavisinde kullanılır;
  • Sinirleri yatıştırır;
  • Uykusuzluğa iyi gelir ve depresyonu giderir;
  • Ağır migren ağrılarında bile baş ağrılarını ortadan kaldırır;
  • Kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu etki gösterir;
  • Kilo kaybına yardımcı olur;
  • Litoterapide (taş tedavisi) kullanılır.

Zultanit Taşı Büyülü Özellikleri

Zultanit taşı ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren büyüleyici renkleriyle ve enerjisiyle ezoterikçilerin dikkatini çekmiştir. Ezoterikçiler güçlü bir tılsım olarak gördükleri bu taşın özelliklerini şöyle açıklıyor.

  • Olumlu duyguların kaynağıdır (sahibini herhangi olumsuz etkiden, hasar ve nazardan korur);
  • Yaratıcı insanların tılsımıdır;
  • Sahibine sonsuz enerji yükler;
  • Sabır verir;
  • Zihni canlandırır, hafıza kaybına yardımcı olur;
MUTLAKA OKUYUN:   Lal Taşı Faydaları: 7 İnanılmaz Etki 💎

Zultanit taşı özellikleri arasında en çok bilineni taşın sahibini bekleyen tehlikelere karşı onu uyarmasıdır. Tehlikenin veya hastalığın yaklaştığını duyan taş parçalanır.

Zultanit Taşlı Yüzük

Zultanit taşı diğer doğal taşlardan farklı olarak sadece mücevher yapımında kullanılmaktadır. Göz alıcı ve büyüleyici yanardönerliği ile takılara farklı bir hava katan zultanit taşı Diriliş Takı olarak bizim de erkek gümüş yüzük modellerinde severek kullandığımız özel tasarımlar hazırladığımız taşlardan biridir.

Sizlere özel tasarladığımız zultanit taşlı yüzük girdiğiniz her ortamda dikkatleri üzerinize çekmenize yardımcı olacaktır. En kaliteli 925 ayar gümüş madeninden tasarladığımız için bu yüzüklere sahip olduğunuz zaman zultanit taşı özellikleri anında kendini gösterecektir. Taşın büyülü güzelliği ve cezb edici renk oyanamaları ellerinizi süslerken aynı zamanda sizi kötü ruhlardan ve enerjilerden koruyacaktır.

Eski zamanlardan beri erkek gümüş yüzükleri süsleyen bir taş olarak Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman`ın da Zultanit taşlı yüzükleri olduğu biliniyor.

Siz de en kaliteli 925 ayar gümüş madeninden üretilmiş özel tasarımlara sahip zultanit taşlı gümüş yüzük arıyorsanız Diriliş Takı doğru adrestir.

Zultanit Taşı Bakımı

Zarif ve kırılgan olan Zultanit taşı özel bakım talep eder. Zultanit taşlı gümüş yüzük veya zultanit taşlı herhangi bir mücevheriniz varsa taşı korumanız ve özenle bakım yapmanız gerekiyor.

Zultanit taşını temizlerken sert kimyasal temizleyici kullanmanızı ve sert şekilde ovalamamanızı tavsiye ederiz. Taşın temizlenmesi için soğuk suyun altında yıkamanız yeterli olacaktır. Ya da isterseniz yumuşak ve kimyasal içeriğe sahip olmayan bir sabunla da yıkayıp ardından yumuşak ve tüy bırakmayan bir bezle temizleyebilirsiniz.

Ayrıca Zultanit taşını düşünmemeye, sertçe bir yerlere çarpmamaya, yağ ve terle temas ettirmemeye özen gösterirseniz zultanit taşlı takınızı uzun süre kullanabilirsiniz.

MUTLAKA OKUYUN:   Akik Taşı Faydaları: Enerji Dengeleme, Kuvvet ve Koruma İçin Doğal Bir Destek

Doğal taşlı gümüş takılar tasarlayan bir marka olarak sizlere taşlı mücevherlerinizi ev ortamında değil, aldığınız mağazada profesyonel şekilde temizletmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü en ufak bir hareket bu kırılgan ve naif taşa zarar verebilir.

 

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir