Zirkon taşı yüksek mineralojik özellikleri olan doğal taşlardan biridir. Doğa bize geniş renk paletinde zirkon taşları sunar. İlk bulunan zirkon taşı sarı renkli olmuştur. Sarı renginden olayı bu taş adını Farsçada “altın”, “güneş” anlamına gelen “zarkun” kelimesinden almıştır.

Zirkon taşları yüksek parlaklığa, esrarengiz güzelliğe, yüksek sertliğe ve geniş renk yelpazesine sahiptir. Zirkon taşı özellikleri bu kadar farklılık gösterdiği, esrarengiz auraya ve yüksek enerjiye sahip olduğu için hem kuyumculukta hem  de litoterapide çok sevilen ve tercih edilen doğal taşlardandır.

Zirkon taşın kimyasal bileşimi zirkonyum ortosilikattır. Taşın renklerini içeriğindeki safsızlıklar belirliyor. Doğada Sarı, Mavi, açık mavi, kırmızı, kırmızı-kahverengi, siyah-kahverengi, yeşil, gri, pembe, beyaz renkleri bulunur. Doğada en nadir bulunan rengi ise mavi ve şeffaf olanıdır. Mavi zirkon taşına aynı zamanda “yıdız taşı” da denmektedir.

Zirkon taşı özellikleri onu çok değerli taşlardan olan elmasla ve pırlanta ile yakınlaştırıyor. Doğada en nadir bulunan şeffaf zirkonlar da yapıları gereğiyle pırlanta ve elmaslara benzerler. Hatta eski zamanlarda uzun süre bu benzerliğinden dolayı daha uygun fiyatlı olduğu için elmas yerine zirkon taşlar tercih edilmiştir.

Taşın benzersiz kırılma özellikleri vardır. Zirkon taşını elmasa yakınlaştıran ve onun elmasla kıyaslanmasına sebep olan özelliklerinden bir diğeridir. Aynı zamanda elmas gibi saf ve kusursuz bir mineraldir.

Mohs cetvelinde taşın sertliği 7 ila 8 arasında değişmektedir. Yeterli sertliğe sahip olsa da içeriğindeki kuvars onu kırılgan yapıyor. Ama aynı zamanda kuvars onun ısıya karşı dirençli olmasını da sağlıyor. Zirkon taşı şeffaf, opak ve yarı saydam olabilir.

 Zirkon taşı özellikleri ve zirkon taşı faydaları onu eski zamanlardan beri sevilen ve saygı duyulan doğal taşlardan biri yapmıştır. Sahip olduğu özellikleri nedeniyle eski zamanlarda bilgeler zirkon taşlı takılar takmışlardır.

MUTLAKA OKUYUN:   Jasper Taşı Faydaları: Doğanın Hediyesiyle Sağlığınıza Destek

Zirkon Taşı Özellikleri

Zirkon taşı eski zamanlarda şifacıların, ezoterikçilerin ve sihirbazların enerjisine inandıkları ve kullandıkları bir taş olmuştur. Onlar taşın pozitif enerji biriktirdiğine ve sahibine bunu aktardığına inanıyorlardı.

Taşın içeriğindeki kimyasalların ve farklı minerallerin bileşimi taşın renk ve dokusu, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle birlikte büyülü ve iyileştirici özelliklerini de ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda geniş renk paleti olan Zirkon Taşı faydaları bu taşın renklerine göre de değişiyor.

Zirkon taşı özellikleri arasında en çok merak edilen konu da taşın büyülü ve tıbbi özellikleridir. Zirkon taşı faydaları hakkında bilgi almak istiyorsanız çok araştırma yapmanıza gerek yok. Çünkü biz sizin için geniş kaynaklardan araştırıp listeledik.

Zirkon Taşı Büyülü Özellikleri

  • Rahatlık ve huzur verir;
  • Zihinsel yetenekleri güçlendirir;
  • Hafızanın ve gözlemin gelişimini teşfik eder;
  • Mutluluk, sevgi, sağlık ve refah getirir;
  • Başarı getirir;
  • Sahibini her ortamda çekici yapar ve her yerde sıcak karşılanmasını sağlar;
  • Güven getirir;
  • Hedeflere ulaşmakta yardımcı olur;
  • Duyguları kontrol eder;
  • Kendini ifade etmekten çekinen insanların taşıdır;
  • Manevi korumayı temsil eder;
  • Sahibine sezgi ve öngörü kazandırır;
  • Zarardan ve hasardan, tehditlerden korur.

Zirkon Taşı İyileştirici Özellikleri

  • Tiroid ve pankreasın işlevini geri kazandırır (mavi zirkon);
  • Soğuk algınlığı, kızamık, suçiçeği, hepatit gibi viral hastalıklara karşı vücudun bağışıklılık kazanmasını sağlar (sarı zirkon);
  • Aşırı kilo ile savaşmaya yardımcı olur;
  • Göz hastalıklarına iyi gelir, görme bozukluğunu giderir;
  • Uykusuzluğa iyi gelir;
  • Sindirim sistemini normalleştirir;
  • Kan dolaşımını iyileştirir;
  • Mide hastalıklarını tedavi eder.

Zirkon Taşlı Takılar

Zirkon Taşı faydaları ve sahip olduğu özellikleriyle sadece ezoterikçiler ve şifacıların sevdiği taş değildir. Zirkon taşı özellikleri bu taşı kuyumcuların da en sevimli taşlarından biri haline getirmiştir.

MUTLAKA OKUYUN:   Hematit Taşı Faydaları: Enerji Dengeleme ve Zihinsel Konsantrasyon İçin

Çok değerli taşlardan olan elmas ve onun gibi çok pahalı ve değerli taşlardan daha uygun fiyata olan Zirkon taşı, mücevherlerde her zaman pahalı, şık ve iddialı görünmüştür.

Zirkon taşı, tılsımlı ve iyileştirici görevlerini en iyi şekilde takı ve aksesuarlar üzerinde gösteriyor. Taş tene temas ettiğinde sahibinin enerjisini alır ve temas ettiği vücutla daha hızlı bir şekilde etkileşime geçer. Eğer Zirkon taşı faydaları hızlı bir şekilde etki etsin istiyorsanız zirkon taşlı takı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Zirkon taşı oldukca yaygın bir mineral olsa da mücevher yapımı için uygun minerali veren zirkon yatakları oldukça azdır. Ama buna rağmen uygun fiyatlı doğal taşlardan biridir.

Zirkon Taşlı Yüzük

Biz de Zirkon taşını sık kullanan marka olarak hem erkek hem de kadınlara özel Zirkon taşlı yüzük, zirkon taşlı kolye ve başka takılar tasarlıyoruz.

Diriliş Takı olarak tasarladığımız gümüş ürünlerimiz arasında Zirkon taşını en çok erkek gümüş yüzük modelleri için kullanıyoruz. Çeşitli konseptlerde sizlere sunduğumuz erkek gümüş yüzük modellerinde mutlaka zirkon taşına yer versek de sizler için ayrı olarak Zirkon taşlı yüzük adı altında farklı bir kategori de sunuyoruz.

Zirkon taşının bize sunduğu farklı renklerini ve taşın esrarengiz parlaklığını kullanarak sizlere esrarengiz tasarımlarda Zirkon taşlı yüzükler üretiyoruz. Her biri 925 ayar gümüş madeninden üretilmiş olan Zirkon taşlı yüzük modellerine siz de sahip olmak istiyorsanız Diriliş Takı online sitemizden beğendiğiniz ürünün siparişini oluşturabilir veya mağazalarımıza gelerek istediğiniz ürünü canlı şekilde incelemekle satın alabilirsiniz.

Zirkon Taşı Bakımı

Zirkon taşı parlaklığı, kaliteli ve pahalı görünümüyle takı tasarımlarında yaygın kullanılan bir taşdır. Peki böyle yaygın kullanılan zirkon taşı bakımı nasıl yapılır? Zirkon taşı kararır mı? gibi sorular müşterilerin merak ettiği sorulardandır.

MUTLAKA OKUYUN:   Kehribar Taşı Faydaları: Doğal Şifa, Rahatlama ve Enerji Dengelemesi

Zirkon taşı kararır mı diye endişelenmeyin. Çünkü zirkon taşı kimyasal bileşimlerinin ona kattığı özelliklerden dolayı kararmaya karşı dayanıklı doğal taşlardan biridir. Ayrıca doğru bakımı ve temizlenmesi de taşın parlaklığını kaybetmemesine yardımcı oluyor.

Zirkon taşı kırılgan bir taş olduğu için kullanımı ve bakımı sırasında dikkatli olmakta fayda var. Zirkon taşlı yüzük veya zirkon taşlı herhangi bir mücevhere sahipseniz bu taşı diğer takılarınızdan ayrı bir kutuda saklamaya özen gösterin. Temizlerken ise yüksek kimyasallardan uzak tutmaya çalışın. Yumuşak sabun çözeltisiyle bastırmadan yıkadıktan sonra yine yumuşak bir bezle temizlenebilir.

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir