Uyku, bütün vücudun hem dinlendiği hem de en iyi çalıştığı andır. Bu yüzden sağlıklı bir uyku çekmekten daha güzel bir dinlenme yöntemi düşünülemez. Uyku problemi çekiyorsanız, güzel bir uykuyu ne kadar özlediğinizi tahmin etmek pek de zor olamaz. Uyku duası, bu sorunun çözümüne ulaşmanıza yardımcı olabilecek manevi reçeteli bir ilaçtır.

Sık sık okuyarak Allah’ın izniyle uyku probleminizi aşabilirsiniz. Uykusuzluk çekiyorsanız bu duaları mutlaka okuyun. Manevi reçete olarak uyku duaları Peki, sıkça kullanılan uyku duası nedir? Uykusuzluk için hangi dualar okunur? Bugün geniş bir rehber ile uyku için dua arayanlara çözüm yaratmak istedik.

Manevi Bir Reçete: Uyku Duası

Uyku Duasının Arapça Okunuşu

uyku duası arapça

Uyku Duası Türkçe Okunuşu

Allahümme ğarati’nnucumu vehedeeti’luyunu ve entelhayyu’l gayyumullezi la te’huzuhu sinetün vela nevmun ya hayyun ya gayyumu ihdileyli veenim ayneyya.

MUTLAKA OKUYUN:   Baş Ağrısına Hangi Dualar İyi Gelir?

Uyku Duası Anlamı

“Allah’ım, yıldızlar battı, bütün gözler sükûne erdi, Sen ise kendisini uyuklama ve uyku tutmayan Hayy ve Kayyûm’sun! Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah’ım, gecemi sükûna erdir ve gözlerimi uyut!” dedikten sonra Felak ve Nas Sureleri okunup yatılmalıdır. (Heysemî, X, 178)

Uyumadan Önce Abdest Alıp Sağına Yat

Buhâri’nin Berâ bin Âzib -radıyallahu anh-’dan rivayetine göre Nebiyy-i Ekrem (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Yatağa gitmek istediğinde namaz için aldığın gibi abdest al, sağ tara  fın üzerine yat ve şöyle söyle;

Uyku İçin Dua Arapça

uyku duası arapça

Uyku İçin Dua Türkçe Okunuşu

Allahümme eslemtü nefsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefevveztü emri ileyke veelce’tu zahri ileyke. Rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcae velamenca minke illa ileyke. Amentü bikitabikellezi enzelte venebiyyikellezi erselte.

MUTLAKA OKUYUN:   Diş Ağrısına Hangi Dualar İyi Gelir?

Uyku İçin Dua Anlamı

Ey Allah’ım, tüm varlığımı sana teslim ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim. Yönelişim sadece sanadır. Korkum da ancak sendendir. Senin azabından kaçıp sığınacak ancak yine senin rahmetindir. İndirdiğin kitabına ve gönderdiğin Resulüne iman ettim ey Rabbim!” anlamına gelmektedir. Eğer bunları söyleyip uyur ve o gece vefat edersen fıtrat üzeri ölmüş olursun. Uyumadan önce bunlar son sözlerin olsun” (Buharî, Deavât, 7)

 

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir