Her an imtihan halinde olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Bu imtihanlar kimi zaman çok fazla sıkıntıya düşmemize sebep olabilir. Özellikle iç sıkıntısı, dert ve üzüntü ile karşılaştığımızda dualara sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Manevi anlamda bize şifa olacak sıkıntı duası nedir? Dert sıkıntı gideren mucizevi dua ve Peygamberimizin sıkıntı duaları için okumaya devam edebilirsiniz…

İç Sıkıntısı İçin Dualar – Sıkıntı Duası

Eğer içiniz sıkılıyor, kendinizi kötü hissediyorsanız sıkıntı yaşadığınız anda aşağıdaki duayı okuyabilirsiniz;

Hasbünallah ve ni’mel-vekîl

Hz.Sa’d (r.a.) rivayet ediyor: Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki; “Yûnus Aleyhisselâmın balığın karnındayken okuduğu dua şu şekildedir:”


La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin

Anlamı: “Sen her türlü noksanlıktan, eşi-ortağı olmaktan uzaksın. Şüphesiz ben kendine yazık edenlerden oldum.” Bu duayı edip Allah’ın izniyle icabet görmeyen yoktur.


Sıkıntı duası olarak şunu okuyun: “Lâilâhe illâllahül-azîmül-halîm. Lâilâhe illâllahu Rabbül-arşil-azîm. Lâilâhe illâllahu Rabbüs-semâvâti ve Rabbül-ardi ve Rabbül-arşil-kerim” (Müslim)

Anlamı: Azîm ve Halîm olan Allah’tan başka ilah yoktur. Azametli Arş’ın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur. Göklerin Rabbi, yerin Rabbi ve güzel Arş’ın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur.


Sıkıntılı zamanlarınızda 10 defa okuyun: Hasbiyallahü la ilahe illa hu. Aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül arşil Azîm.” (Tevbe suresi 129. ayet)

Anlamı: Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.


Eğer bir sıkıntıya düştüyseniz; “Bismillahirrahmanirrahim La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim” okuyun. Allah, sıkıntı ve belalardan muhafaza eder. (Deylemi, İbni Sünni)

Anlamı: “Rahman (Esirgeyen) ve Rahim(Bağışlayan) Allah’ın adıyla. Çok yüce ve çok büyük Allah’ın himayesine sığınmaktan ve O’nun yüce kudretinden yardım dilemekten başka bir amacım yoktur. Ondan başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur. O’na dayandım, O’na güvendim.”


Her Sıkıntıyı Gideren 7 Ayet İşlemeli Gümüş Kolye

MUTLAKA OKUYUN:   Şifa Kaynağı Olan Dualar Hangileridir?

Nazar ve Sıkıntı Duası

Hem maddi hem de manevi rahatsızlıklar insanın sıkıntıya uğramasına sebep olur. Nazar da bu sıkıntılardan birisidir. Ayrıca nazar insanın sürekli esnemesine ve sıkıntı yaşamasına sebep olur. Bu gibi sıkıntılı anlarda okunacak bir çok dua bulunmaktadır. Nazar, bakış, bakma, düşünme ve dikkat anlamlarına gelmektedir. Nazarın değmesine etkili olan unsur gözdür. Bu yüzden kem gözlerden ve art niyetli bakışlardan kurtulmak için sıkıntı duası okunabilir.

Euzü bi-kelimâtillahittâmmeti min şerri külli şeytânin ve hâmmetin ve min şerri külli aynin lâmmeh

Anlamı: Şeytanların, haşaratın ve kem gözlerin şerrinden Allah’ın kusursuz kelamlarına sığınırım.


Nazar değmesine karşı Kalem Suresi 51 ve 52. ayetlerini okuyabilirsiniz.

Ve in yekâdü’llezîne keferû le-yüzlikûneke bi-ebsârihim lemmâ semiu’zzikra veyekûlûne innehû le-mecnûn. Ve mâ hüve illâ zikrun li’l-‘âlemîn.

Anlamı

51. Şüphesiz inkar edenler Zikr’i (Kur’-an’ı) duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için,) “Hiç şüphe yok o bir delidir” diyorlar.
52. Halbuki o (Kur’an), âlemler için ancak bir öğüttür.


sıkıntı gideren kolyeDert Sıkıntı Gideren Mucizevi Dua

Ruhunuz daralıyor, sıkıntı ve bunalım yaşıyorsanız yüce Allah’a sığınıp, onun huzuruna yönelip dualara sarılmanız gerekmektedir. Sıkıntı duası olarak olarak tavsiye edilen duaları hayatınızın merkezine almayı ve daima dilinizde ve kalbinizde olmasına gayret etmelisiniz.

“La ilahe illallah kable külli şey’in, La ilahe illallah ba’de külli şey’in, La ilahe illallah yebka Rabbünâ ve yefni küllü şeyin” diyen Allah’ın izniyle sıkıntısından kurtulur. [Taberani]

Anlamı: Her şeyden önce o var. Her şeyden sonra ancak Allah var Rabbimiz baki kalacak her şey yok olacak.


En etkili ve kuvvetli sıkıntı gideren duayı gün aşırı sabah akşam 7 kez okuyun: “Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim”

Anlamı: “Resulüm! Eğer -büyük bir şefkat ve samimiyetle kendilerine ders vermek istediğin- adamlar, yine de aldırmaz, senden yüz çevirirlerse, de ki: Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümdarlığın sahibidir.’” (Tevbe, 9/129).


MUTLAKA OKUYUN:   İşlerin Yolunda Gitmesi İçin Hangi Dualar Okunur?

Peygamberimizin Sıkıntı Duaları

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in “Eğer bir müslümana musibet, sıkıntı, keder, eziyet bir gram dokunursa, hatta kendisine diken bile batsa, Allah mutlaka bunları onun günahlarına kefaret yapar.” (Buharî) hadisene bakarak şer olanların bile altında aslında bizim için hayırlı şeyler olabileceğini görebilmekteyiz. Bu yüzden karşımıza çıkan sıkıntılar karşısında asla isyan etmememiz gerektiğini ve sıkıntı duası okuyup sabır göstererek yüce Allah’a yönelmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.

Anlamı: Allah’tan geldik Allah’a döndürüleceğiz.


Allahümme curni fi musibeti

Anlamı: Allah’ım bu musibette bana ecir ver


Ve ehlifni hayran minha

Anlamı: Allah’ım başıma gelen sıkıntıyı daha güzeliyle telafi et.


Sıkıntı ve Dertlerden Kurtulmak İçin: İNŞİRAH SURESİ

inşirah suresi

1- Elem neşrah leke sadrek 2- Ve vada’na ‘anke vizreke 3- Elleziy enkada zahreke 4- Ve refa’na leke zikreke 5- Feinne me’al’usri yüsra 6- İnne me’al’usri yüsra 7- Feiza ferağte fensab 8- Ve ila rabbike ferğab.

ANLAMI: 1- Senin için bağrını açmadık mı? 2- İndirmedik mi senden o yükünü? 3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü? 4- Senin şanını yüceltmedik mi? 5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. 6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var! 7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul! 8- Ve ancak Rabb’inden ümit et, hep O’na doğrul!

5/5 - (1 Kişi Oy Kullandı!)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir