Mistik topaz taşı yine doğanın esrarengiz dokunuşlarıyla yarattığı ve bizlere sunduğu çok özel taşlardan biridir. Pembe, mor, mavi, sarı, yeşilimsi, altın kahverengi, şarap rengi ve daha çok çeşitte renkleri mevcut olan topaz taşlarının mistik olanı en farklı türüdür. Mistik topaz taşı faydaları ve özellikleri hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Bugün yazımızda bu özel taş hakkında her şeyi bir araya getirdik.

Doğadaki bütün topaz taşlarının rengini kendinde birleştiren mistik topaz taşı renk değiştirme özelliği, yanardönerliği ile diğer topaz taşlardan çok farklıdır. Aynı anda gökkuşağının bütün renklerini yansıtabilen mistik topaz taşı nedir?

Mistik topaz taşı denge taşlarından biridir, iyilik ve barış anlamını ifade eder. Keşfedildiği günden itibaren gerçekten de sahip olduğu mistik görünümünün yanı sıra ruha iyi gelişi, şifacıların, ezoteriklerin dikkatini çekmiş, güçlü enerjisiyle onları celbetmiştir.

Mistik topaz taşına “aziz taş” denmektedir. Çünkü ruhsal gelişmeyi en iyi teşvik eden ve kötülükleri uzaklaştıran taş olarak çok güçlü bir enerjiye sahiptir. Renk oynamaları taşa eşsiz güzellik katarken aynı zamanda onun sahip olduğu mistik özellikleri de ortaya çıkarır.

Artık herkesin de bildiği gibi doğal taşların faydaları sürekli giyilirse görülmektedir. Mistik topaz taşı da sürekli takıldığında süptil enerjiye sahip olduğu düşünülen değerli taşlardan biridir. Süptil enerji ruhsal ve fiziksel etkilere yol açan enerji akışıdır. Bu nedenle de litoterapide ve meditasyonda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mistik topaz taşı özellikleri ve mistik topaz taşı faydaları sürekli araştırılmış, test edilmiş ve öğrenilmiştir. Bu taş gizemli bir taştır. İçinde çok farklı enerjileri ve gölgeleri barındırır. Taş ne kadar yanardönerse o kadar derin gizemi olduğuna inanılıyor.

Mistik Topaz Taşı Özellikleri

İçindekiler

MUTLAKA OKUYUN:   Jasper Taşı Faydaları: Doğanın Hediyesiyle Sağlığınıza Destek

Peki mistik topaz taşı özellikleri nelerdir? Fiziksel ve kimyasal özellikleri nedir?

Topaz taşlarının doğada yatakları çoktur ve büyük, ağır parçalar halinde bulunur, heybetli kayalar oluşturur. Ama mistik topaz türüne çok nadiren rastlanmaktadır.

Genel olarak en çok bulunan rengi mavidir. Mistik topaz taşının da ana rengini mavi renk oluşturmaktadır. Farklı ışıklandırmalarda yanardönerliğe sahiptir. Gökkuşağının yedi farklı rengini farklı gölgelerde ve ışıklandırmalarda yansıtmaktadır.

Topaz taşı içinde demir, krom, vanadyum, titanyum safsızlıklarını barındırmaktadır. Sahip olduğu renklerini de bu safsızlıklardan alır. Silikat sınfına ait bir mineraldir, alüminyum oksitten oluşan kristalize silikattır. Şeffaf görünümü ve camsı parlaklığı vardır. Sertlik göstergesi mohs cetvelinde 8`dir. Güçlü bir sertliğe sahip olması onu elmasa yakınlaştırıyor. Bu ise kuyumculara taşı işleme kolaylığı sağlıyor.

Mistik Topaz Taşı Faydaları

Mistik topaz taşı faydaları, sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleri eski zamanlardan bilinmektedir. Sahibini kötü enerjilerden, kötü ruhlardan ve ona gelebilecek zararlardan korumasının yanı sıra mistik topaz taşı önceden renk değiştirerek bir uyarıda bulunma özelliğine de sahiptir. Bu özelliği eski zamanlarda zehirlenmelerden korunmak için kullanılmıştır. Esrarengiz görünümüyle tabakları, kadehleri süslemekle beraber eğer yiyecek ve içeceğe zehir karıştırılmışsa rengini değiştirir, uyarırmış. Kraliye kupalarının süslemelerinde rastlanan mistik topaz taşının nedeninin bu olduğu düşünülüyor.

Mistik topaz taşının zehri bilme özelliği onun sadece büyülü özelliklerinden değil. Şifacılar eski zamanlarda mistik topaz taşını toz haline getirerek zehirlenmeler zamanı tedavide kullanmışlardır.

Yine eski dönemlerde denizciler uzak seferlere çıktıkları zaman yanlarına mistik topaz taşı alırlamış. Bu taşın fırtınayı yatıştırma özelliği olduğuna inanılıyordu. Aynı zamanda insan ilişkilerindeki fırtınaları da yatıştıran, gerginliği azaltan bir taştır. Ayrıca mistik topaz taşı özellikleri arasında bu özelliği de sadece büyülü olarak kalmamaktadır. İyileştirici özellikleri arasında da sinir sistemini yatıştırdığı, sinir bozukluklarıyla başa çıktığı bilinmektedir.

MUTLAKA OKUYUN:   Kaplan Gözü Taşı Faydaları: Güç, Koruma ve Özgüvenin Anahtarı

Mistik topaz taşı faydaları arasında ayrıca uykuyu normalleştirdiği ve kabusları önlediği de söyleniyor. Bronşiyal astım hastalığı tedavisinde de kullanılmakta, görme bozukluklarına iyi gelmektedir.  Bağışıklılık sistemini güçlendiren mistik topaz taşı rehabilitasyon dönemlerinde de kullanılır.

Eski büyücüler mistik topaz taşını insanları nazardan korumak için tılsım olarak kullanmıştır. Mistik topaz taşının dişil enerjide oluğuna ve kadınlara ilahi güzellik kattığına inanılmıştır.

Mistik topaz taşı özellikleri arasında en üstün özelliği bütün iyi enerjileri kendine toplaması ve bunu sahibine aktarmasıdır. Böylece sahibine iyimserlik katar, onu gücüyle besler, bütün olumsuzluklardan korur.

İyileştirici özellikleri arasında diğer bütün doğal taşlardan farkı bu taşın alkölle mücadelede adeta bir savaşçı olmasıdır.

Mistik topaz taşı sezgiyi geliştirir, sahibinin karakterindeki olumlu özellikleri geliştirmesine ve bütün olumsuz düşüncelerden, kütü huylardan kurtulmasına yardımcı olur.

Mistik topaz taşı özellikleri arasında en mistik olanı ise taşın uzun süre kullanıldıktan sonra ilk günkü renginden farklı renklere dönüşmesidir. Sahibiyle etkileşime geçtikten sonra farklı renk tonlarına bürünen mistik topaz taşı sahibinin ruh halini yansıtır.

Mistik Topaz Taşlı Yüzük

Mistik Topaz Taşı

Ezoterikler ve şifacılar eski zamanlardan beri doğal taşların ve aynı zamanda mistik topaz taşı faydaları ve özelliklerini hissetmek, yararlanmak için bir mücevher veya takı olarak kullanılmasını tavsiye ediyorlardı.

Mistik topaz taşlı takılar taşın özelliklerini sahibine aktarırken, ona faydalı olurken aynı zamanda sahip olduğu esrarengiz görünümüyle onu süsler ve dikkat çekici hale getirir. Özellikle mistik topaz taşı faydaları kendini göstersin diye bir muska veya tılsım olarak işaret parmağa mistik topaz taşlı yüzük takılması tavsiye ediliyordu.

Eskiden dişil enerjiye sahip olduğu düşünülse de mistik topaz taşı günümüzde erkek takıları için özellikle erkek gümüş yüzük tasarımlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

MUTLAKA OKUYUN:   Yeşim Taşı Faydaları: Doğal Taşın Enerji ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Dikkat çekici özelliğiyle mistik topaz taşlı yüzük erkekler için çok iddialı seçim olsa da sahip olduğu özellikleri onu her zaman tercih edilen erkek gümüş yüzük modellerinden biri yapmaktadır.

Diriliş Takı olarak sizlere geniş ürün yelpazesiyle, göz alıcı tasarımlarda mistik topaz taşlı yüzük modelleri sunuyoruz. Tasarlamakta olduğumuz mistik topaz taşlı yüzükler kendine has özel dizaynları ile sizi kendine hayran bırakırken sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleriyle hayatınızı kolaylaştıracak, hastalıklarınızla başa çıkmakta en iyi yardımcınız olacaktır.

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir