Gümüş yüzük parlatma işlemi ile kararan gümüşlerinizi ilk günkü hale getirebilirsiniz. Gümüş takılar, her zaman moda olmakla vazgeçilmez ve kurtarıcı aksesuarlar olmuştur. Bu metalden üretilen gümüş yüzük, gümüş kolye veya gümüş bileklik abartıya kaçmayan tasarımlarıyla günlük hayatımızda bize eşlik ederken daha ihtişamlı tasarımlarıyla özel bir davette ya da özel bir günde şıklığımızı tamamlayan önemli parçalardan biridir.

Gümüş değerli metallerdendir. Onu değerli ve vazgeçilmez yapan esas sebep ona çok benzeyen diğer metallerden kaliteli ve daha değerli metallerden daha uygun fiyatlı olmasıdır.

Gümüş Yüzük Neden Kararır?

Gümüş takıların üretiminde kullanılan maden ne kadar kaliteli olursa olsun bu takıların bir süre sonra kararması ve matlaşması, parlaklığını kaybetmesi kaçınılmazdır. Kaliteli ve kalitesiz gümüş arasındaki fark kaliteli 925 ayar gümüş madeninin kalitesiz gümüşten çok daha uzun ömürlü olmasıdır. Tabi ki gümüş takılarınızı daha uzun süre kullanmak için onları doğru şekilde de muhafaza etmeniz ve korumanız gerekiyor.

Günlük kullanılan gümüş takılarda kararma ve parlaklığın kaybolması daha sık görülmektedir. Özellikle parmağa takıldığı için gümüş yüzükler kararmadan nasibini daha çabul alıyor.

Sebebi ise gümüş takıların üretime uygun hale gelebilmesi ona eklenen bakır madenidir. Bakır insan vücudundaki terle ve sabun, şampuan herhangi bir kozmetikdeki kimyasalla etkileşime geçerek oksitlenir ve bu da gümüş takıların kararmasına neden olur. Ayrıca günlük hayatımızdaki koşuşturmacada fark etmesek bile toz, rüzgar, yağmur ve bu gibi dış etkenler de gümüş takıları etkilemektedir.

Gümüş Yüzük Parlatma

Gümüş yüzüklerin diğer gümüş takılara nazaran parlaklığını dana çabuk kaybetmesinin sebebi dış etkenlere, kimyasallara daha çok maruz kalmasıyla ilgilidir. Gün içerisinde parmağımızdaki gümüş yüzük dışarıda elimizle dokunduğumuz yerlerdeki kiri, tozu hemen kapar. Ayrıca ellerimiz farklı kimyasallar ve kozmetik ürünlere daha sık dokunduğu için eğer gümüş yüzük parmaktaysa zarar görecek, kararacak veya parlak görünümü bir süre sonra kaybolacaktır.

MUTLAKA OKUYUN:   Yüzük Küçültme Rehberi

Peki matlaşmış, parlaklığını kaybetmiş gümüş yüzük nasıl parlatılır?

Diriliş Takı olarak öncelikle size gümüş yüzük parlatma işlemini profesyonellere emanet etmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü ev ortamında yapılmış yüzük parlatma işlemi yüzüğünüzü deforme edebilir ve yanlış yapılmış bir uygulama yüzüğünüze daha çok zarar verebilir. Özellikle taşlı gümüş yüzük modeline sahipseniz taş da zarar görebilir.

Eğer yine ev ortamında kendim yapabilirim diyorsanız veya bir kuyumcuya gidemiyorsanız bu yazımızda birkaç gümüş yüzük parlatma yöntemini açıklıyoruz.

Gümüş Yüzük Nasıl Parlatılır?

Yüzük parlatma yöntemlerine farklı yerli ve yabancı birçok online kaynaktan ulaşabilirsiniz. Biz ise gümüş yüzük nasıl parlatılır sorusunun cevabını tek kaynaktan almanız için ev ortamında rahat ve güvenilir bir şekilde hangi yöntemler kullanabileceğinizi bu yazımızda derledik.

Gümüş yüzük parlatma işlemi için ne yapmanız gerektiğini söylemeden önce ne yapmamanız gerektiğini söylemekte fayda vardır. Yüzüğünüzü veya herhangi bir gümüş takınızı fırça, tırnak törpüsü gibi sert ürünlerle temizlemeyin. Gümüş üzerinde en ufak sert işlem gümüşün çizilmesine neden olabilir. Ayrıca içeriğini bilmediğiniz sert temizleyici ve aynı zamanda kuru kimyasallar yüzüğünüzün parlaklığını geri kazandırmamakla birlikte daha da kötü hale getirebilir.

Ev ortamında çok basit yüzük parlatma yöntemleri vardır. Bu yöntemler rahat olmakla beraber her evde bulunabilen malzemelerle yapılır.

  1. Soda, tuz, alüminyum folyo ve su karışımı gümüş yüzük parlatma yöntemlerinden en etkili olanıdır. İçine alüminyum folyo yerleştirilmiş metal bir tencerenin içine su, 1 tatlı kaşığı tuz ve soda ilave ettikten sonra gümüş konur. Ateşte 1 saat kaynadıktan sonra çıkarılan gümüş yüzük yumuşak bir bezle temizlenir ve durulanır.
  2. Ezilmiş tebeşirle amonyak karışımından ortaya çıkan macun kararmış gümüşleri eski parlaklığına kavuşturur.
  3. En bilinen yöntem diş macunu yöntemidir. Diş macununu kararmış gümüş yüzük üzerine yumuşak bir bezle veya pamukla uygulayıp 30-40 dakika suda beklettikten sonra yine sert şekilde ovalamadan yumuşak bir bezle temizleyerek gümüş yüzük parlatma işleminizi kolayca yapabilirsiniz.
  4. Gümüşleri parlatma işlemleri arasında sirke bilinen en eski yöntemlerden biridir. Su, 2 yemek kaşığı sirke ve karbonat karşımı gümüş yüzükler için en etkili yüzük parlatma işlemidir.
  5. Yine her evde bulunabilen limon suyu ve tuz karışımıdır. Yüzüklerinizin parlamasına yardımcı olacak bu işlem sadece 30 dakikanızı alacaktır.
MUTLAKA OKUYUN:   Ruhu Olan Yüzük: Zihgir

Son olarak söylemeliyiz ki gümüş yüzük veya herhangi gümüş takı belirli aralıklarla temizlenir ve parlatılırsa kararmaz, parlaklığını kaybetmez.

Gümüş yüzüklerinizi bu gümüş yüzük parlatma işlemlerinden biriyle parlatabilir veya özel olarak gümüşler için parlatma bezlerini de kullanabilirsiniz.

Diriliş Takı online sitesinden veya mağazalarından yüzük aldığınız zaman bakımını kolayca sağlayabilmeniz için gümüş parlatma bezi hediye olarak siparişinizin üzerinde gönderilmektedir. Bu hediye yalnız gümüş yüzükler için değil diğer bütün gümüş ürünlerimiz için de geçerlidir. Ayrıca her ürünümüzü sizin de gümüş takınızı kolayca muhafaza etmeniz için özenle kendi kutularında gönderiyoruz.

 

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir