Gümüş yüksük ve gümüş yüzük kelimesi bazı yerlerde (Anadolu) aynı anlama gelmektedir. Bu yüzden özellikle iç Anadolu bölgemizde gümüş yüzük modelleri, gümüş yüksük olarak anılmaktadır. Bu kelime aslında farklı bir anlama da gelmektedir. Bugün akıllarda kimi zaman soru işareti oluşturan yüksük nedir sorusuna cevap vereceğiz. Her ne kadar sektörümüzle alakalı olmasa da müşterilerimizin bu aramalara yoğunluk gösterdiğini görmek bizi açıklama yapma gereği hissettirdi.

Gümüş Yüksük Nedir?

Yüksük kelimesi dikiş yaparken iğnenin elimize batmasını engellemek amacıyla parmağın ucuna takılmış koni şeklinde bir gereçtir. Parmağa takıldığı için özellikle iç Anadolu bölgesinde yüzük ile aynı şekilde dile getirilmektedir. Ayrıca cümle içerisinde de az miktarda, çok az gibi anlama geldiği için “yüksük kadar” tarzında kullanılmaktadır. Bu gereç genellikle metal veya bakır olarak üretiliyor olsa da gümüş yüksük modelleri de bulunmaktadır.

O yüzden yoğun olarak yüksük aratılmaktadır. Fakat ulaşılmak istenen şey her zaman ki gibi gümüş yüzüktür 🙂 Bu yüzden küçük bir açıklama yaparak kafalardaki soru işaretini gidermek istedik.

Gümüş Yüzük Modelleri

Şimdi gelelim asıl işimize. Arama hatalı olsa da sonuç her zaman aynıdır. Bu yüzden yüzük modellerinden de bahsetmekte fayda var. Bu içeriği okuyanların sadece bilgi alıp gitmesi olmazdı. Gümüş yüzükler tasarımına, taşına ve üzerindeki işlemelere göre bir çok farklı gruba ayrılabilir. Ayrıca kullanım amaçlarına, renklerine ve üzerindeki sembollere göre de değişiklik gösterebilir.

  • Doğal Taşlılar
  • Taşsızlar
  • İşlemeliler
  • Figürlüler

Özellikle üzerinde doğal taş bulunan yüzük modelleri, ruhen insanlara iyi geldiği için sıkça tercih edilmektedir. Diriliş Takı olarak ürettiğimiz yüzükler arasında da üzerinde kehribar, akik, oniks, zultanit, zirkon, kaplan gözü, firuze ve mistik topaz taşlı modeller bulunmaktadır. Doğal taşların dışında ay yıldızlı, İslami sembollere sahip, asker & polis ve hayvan figürlü yüzük modelleri bulunmaktadır.

MUTLAKA OKUYUN:   Akik Taşı Yüzük: Kökeni, Anlamı ve Seçim Rehberi

Binlerce yıldır insan hayatında olan yüzüklerin tarihi Mısır’a kadar dayanmaktadır. Gümüşün ilk tanıtıldığı zamanlarda diğer madenlerden çok daha değerli olduğunu biliyor muydunuz? Mücevherler ilk çıktığında birçok farklı materyallerden yapılmakta ve erkekler tarafından yaygın olarak kullanılmaktaydı. Bunun başlıca sebebi ise eskiden beri erkeklerin gücünü göstermek için yüzükleri tercih etmesidir. Yüzüğün büyüklüğü ve ihtişamlı olması erkeği gücünü ve zenginliğini göstermektedir.

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir