Gerçek deri ile üretilen ürünler sıkça tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Özellikle kemer, çanta, ceket ve deri cüzdan gibi ürünler hem sağlamlığı hem de şık görüntüsü sayesinde uzun yıllar ilk günkü kalitesini korumaktadır. Yılların eskitemediği, her zaman aynı kalitede kullanabileceğiniz ürünleri gönül rahatlığıyla satın alabilmek için gerçek derin nasıl anlaşılır bilmeniz gerekiyor. Bugünkü yazımızda hakiki deri nasıl anlaşılır, nereden alınır ve nasıl temizlenir gibi akla gelen sorulara cevaplar vereceğiz.

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?

Hakiki deriyi anlayabilmek için öncelikle suni deriyi bilmeniz gerekiyor. Böylece bir deri gerçek mi değil mi ayırt edebilirsiniz. Bu sayede gerçek deri zannedip suni derilere avuçla para vermezsiniz. Gerçek deri nasıl anlaşılır bilirseniz aldığınız ürünler çabucak yıpranmaz ve aylar sonra verdiğiniz paraya pişman olmazsınız.

MUTLAKA OKUYUN:   Gerçek Oltu Taşı Tesbih Nasıl Anlaşılır? Ustamız Cevaplıyor!

Gerçek Deri İle Suni Deri Farkları Nelerdir?

Öncelikle şunu çok iyi anlamamız gerekiyor; “Bir ürünün fiyatı pahalıysa gerçek deridir diyemeyiz.” Büyük markalar suni deri kullanıp yine yüksek fiyatla ürününü satışa açabiliyor. Çünkü o büyük bir marka ve ucuz ürün koyamaz. Fakat gerçek deri diye çok uygun fiyatlı bir ürün alırsanız da yine doğruluğunu sorgulamanız gerekiyor. Malum ürün gerçek deriyse çok da uygun olmaz.

  • Satın alacağınız ürünün öncelikle kokusuna dikkat edin. Çünkü gerçek deri kendine özel bir kokuya sahiptir. Suni deriler ise ilaç ve plastik kokar.
  • Eğer suni deriyi yakmak isterseniz plastikten yapıldığı için çabucak alev alır. Hakiki deri ise hemen suni deri gibi tutuşma ve alevlenme yaşanmaz.
  • Gerçek derinin üzerinde gözenek mevcuttur. Suni deride ise bu gözenekleri bulamazsınız.
  • Deri bir ürün alıyorsanız mutlaka dikişlerine göz atın. Çünkü gerçek derinin dikişleri hatasızdır. Ayrıca kesim yerlerinde suni derilerdeki gibi püskül şekilde dağılma olmaz.
  • Ürünün dokusu da oldukça önemlidir. Eğer gerçek deriye dokunduğunuzda yumuşak bir yapısı varsa ve gerçekliği sizi tatmin ediyorsa satın alabilirsiniz. Deri koleksiyon kategorimizde onlarca farklı %100 gerçek deri cüzdan ve kartlık bulabilir, sipariş vererek sahip olabilirsiniz.
Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir