Bir sıra bazı nedenlerden dolayı mücevherleri sadece kadınların taktığını, onların ayrıcalığı olduğunu erkeklerin takı takmadığı kabul edilirdi. Bu nedenle de erkekler takı kullanmaya çok cesaret edemiyorlardı. Halbuki erkek takı ve aksesuarları doğru seçilip doğru kullanıldığı zaman tarzı şahlandırır. Erkek takılar içerisinde en çok kullanılanlardan biri de bilekliklerdir. Moda değiştikçe erkek bileklikleri de değişiyor. Aynı zamanda erkek bileklikleri giyim tarzlarına göre de farklılık gösteriyor.

Günümüz takı sanatı artık cinsiyet sınırlarını ortadan kaldırmayı başardı. Erkek bileklikleri kadın bilekliklerinden farklı olarak daha çok dekoratif işleve sahiptirler. Erkekler bir bilekliği güzel olduğu için değil, bir anlamı olduğu için takarlar. Günümüz modası da erkekler için sembolik olan, üzerinde motifler işlemeli, anlamlı çok bileklik seçimleri de sunuyor.

Erkek Bilekliklerin Tarihi

Bilekliklere benzer bir süs eşyasına ilk kez Eski Ahit’te rastlanıyor. Samuel Kitaplarında ise erkek bilekliklerinden bahsediliyor. İlk zamanlarda erkek bilekliklerinin kötü ruhlara kaşı tılsım olarak takıldığı biliniyor. Aynı zamanda erkek bileklikleri sosyal statünün bir göstergesi olarak da kullanılmıştır. Şöyle ki bilekliğin zengin ve ağır olması onu takan kişinin ne kadar cesaretli olduğunu gösteriyormuş. Antik Roma ve Eski Mısır’da bileklik kullanımı daha çok savaşçılar arasında yaygınmış. Orta çağa gelindiğinde ise bilekliği aristokratlar kullanmaya başlamışlar.

20.yüzyıla geldiğinde erkek bileklikleri gençlerin tarzlarına uygun kullandığı bir aksesuar haline geldi. Motosiklet severler, steampunk tutkunları tarzlarını yansıtacak şekilde perçinli geniş deri bileklikler kullanmaya başladılar.

Günümüzde erkek bileklikleri ise daha sade ve şık tasarımlarıyla daha büyük bir kesim tarafından kullanılır hale gelmiştir.

Giyim Tarzlarına Uygun Erkek Bileklikleri

Bilekliğin görevi bir erkeğin kolunu sadece süslemek değildir. Erkek bileklikler bir erkeğin karakterini, duruşunu ve kişiliğini belirler.

MUTLAKA OKUYUN:   Mühür Kimdeyse Süleyman Odur!

Farklı tarzlara uygun çok çeşit erkek bileklikler mevcuttur. Giyim tarzlarına göre metal, casual tarzda ve deri bileklikler seçimleriyle erkekler kendi giyim tarzlarına göre bileklikler seçebilirler. Bu nedenle de giyim tarzına ve giyimin materyaline, rengine ve kumaşın dokusuna uygun doğru bileklik seçimi yapılması gerekiyor.

gümüş erkek bileklik modelleri

Metal bileklikler şıklığı ile diğer bilekliklerden farklılık gösteriyor. Bugün erkek takı modasında trend olan gümüş bileklikler hem özel günlerde hem de günlük hayatta kullanılabiliyor. Bu tür bileklikler daha çok gümüş zincirlerden oluşuyor, farklı dokuma stillerinde olmakla klasik erkek bileklikleridir ve her tarz giyimle uyum sağlayabiliyor. Eskiden metal bileklikler daha kaba oluyordu ve belli bir tarzı ifade ediyordu. Değişen modayla metal erkek bilekliklerinin de modelleri değişmiştir.

Günlük hayatta özellikle rahat, spor giyimlerle kullanımı uygun olan deri bileklikler ise her zaman moda olmuştur.

Her tarzla kullanılabilen boncuk bileklikler ise günümüzde çoğu erkeğin favorisi haline gelen bilekliklerdir. Doğal taşlardan yapılmış erkek bileklikler kişinin burcuna, kişisel özelliklerine göre de seçilebilir. Aynı zamanda her giyimle giyilebilecek renkte de doğal taşlı bileklikler kullanılabilir.

Erkeklerde Bileklik Hangi Kola Takılır?

Erkeklerde bileklik her iki kola da takılabilir. Saat sol kola takıldığı için erkek bileklikler de çoğu zaman saatle beraber kullanılarak sol kola takılıyor. Ama kişinin tercihine ve tarzına göre sağ kola da takılıyor.

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir