Erkeklerin vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan tesbihler, kişiye göre farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Kimileri tesbihi elinde bir aksesuar olsun diye kullanırken kimileri sabır çekmek için tercih eder.

Daha öncesinde de blogumuzda sizler için tesbih ve tesbih çeşitleriyle ilgili yazı paylaşmıştık. Bu defa ise en çok tercih edilen ve çok sevilen tesbih çeşitlerinden biri olan damla kehribar tesbih hakkında yazımızı sizlere sunuyoruz.

Ama damla kehribar tesbihlerden bahsetmeden önce damla kehribar nedir? Damla kehribar faydaları nelerdir? Neden damla kehribar tesbih tercih edilmelidir? gibi soruları yanıtlamakta fayda vardır.

Eğer siz de bu ve bu gibi soruları merak ediyorsanız yazımızın bundan sonraki kısmı bütün sorularınızı cevaplayacaktır.

Damla Kehribar Nedir?

İçindekiler

damla kehribar nedir

Damla kehribar ya da has kehribar, kehribarın en doğal ve işlem görmemiş halidir. Artık her kesin de bildiği gibi kehribar, ağaçların fosilleşmiş reçinesinden oluşan en eski doğal taşlardan biridir. Bir kehribarın oluşması yüz yıllar alan bir süreçtir. Hemen hemen tarihin bütün olaylarına şahit olabilen doğal taşlardandır.

Kehribar taşın ayırt edici özelliği kapanımlarının olmasıdır. Şöyle ki doğada kehribarın bulunduğu en doğal hali içerisinde böcek, örümcek, arı, sinek ve başka kapanımların olduğu halidir. Çoğu zaman mücevher yapımlarında görüntü açısından bazı işlemler uygulansa da tesbih yapımında en doğal haliyle kullanılmaktadır.

Kehribar Taşı Faydaları

Damla kehribar faydaları çoğu kişi tarafından bilinmekte, aslında bu nedenle de çok tercih edilmektedir. Kehribar taşı sahip olduğu gücüyle güneş taşı olarak bilinmekte, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

MUTLAKA OKUYUN:   Kehribar Taşı Faydaları: Doğal Şifa, Rahatlama ve Enerji Dengelemesi

Kehribar taşı keşf edildiği günden itibaren onun özel bir güce sahip oluğu sahibine şans getirdiği bilinmektedir. Damla kehribar faydaları arasında aynı zamanda sahibine canlılık, dinçlik getirme özelliği de vardır. Bu taş negatif enerjiyi ortadan kaldırır sahibini olumlu enerjiyle yükler.

Aynı zamanda tıbbi özellikleri de çok olan kehribar taşı, sinir sistemi üzerinde olumlu etkiye sahip bir taştır. İltihapla mücadele eder, bağışıklığı güçlendirir. En bilinen özelliği ise tiroit hastalıklarına iyi geldiğidir. Hatta bunun için doktorlar kehribar taşlı boncuk kolye takmayı tavsiye ederler.

Kehribar taşı ve özellikleriyle ilgili daha geniş bilgilere ulaşmak istiyorsanız blogumuzda daha öncesinde paylaştığımız Kehribar Taşı Faydaları yazımıza göz atabilirsiniz. Aynı zamanda Diriliş Takı sitemizde sizlere sunduğumuz kehribar taşlı yüzükler serimizden de kehribar taşı özellikleri ile bilgilere ulaşabilirsiniz.

Damla Kehribar Tesbih

Damla Kehribar tesbih modelleri diğer tesbihler arasında en çok tercih edilen modellerin başında yer almaktadır. Şık ve güzel görünümleriyle dikkat çekici tesbihler olan damla kehribar tesbihler, bu taşın sahip olduğu özelliklerden kullanılmaktadır.

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki doğal taşlar özellikle tene temas ettiklerinde vücutla hızlı bir şekilde etkileşim kurar ve böylece sahip olduğu özellikleri hemen şekilde belli eder. Tesbihler de elle sürekli temas halinde olduğu için taşın pozitif enerjisi doğrudan sahibine aktarılmaktadır.

Kehribarın en doğal haliyle dizilmiş damla kehribar tesbih modellerinin de çok tercih edilen modellerden biri olmasının nedeni de hem güzel görünümleri hem de güçlü iyileştirici özellikleriyle sahiplerine iyi yönde etki göstermeleriyle ilgilidir. Ayrıca damla kehribar tesbih elde, avuç içinde sürtünme zamanı kendine has bir kokusunun da olduğunu da görebilirsiniz. Bu koku kehribarın türüne göre değişmektedir.

Eski zamanlardan kehribar taşı tıpta hastaları iyileştiren araç olarak kullanılmıştır. Bu gün de çeşitli gümüş takılar üzerinde ve tesbihlerde hem süs hem de tedavi edici bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Damla kehribar tesbih de doğrudan tene temas ederek vücuttaki negatif enerjiyi alır ve güneşten aldığı pozitif enerjiyle sahibinin içini ısıtır. Damla kehribar tesbih parmak ucu sinirlerine doğrudan  etki etmekte ve bu sinirlerle beyine sinyal göndermektedir. Kehribar taşı vücuda pozitif enerji yaydığı için sinir hastalıkları, duygusal tramvalarda bu tesbih çeşitleri tavsiye edilir. Ayrıca kehribar taşı çok iyi ağrı kesicidir.

Eğer siz de damla kehribar tesbih almak istiyorsanız bu tesbihin sahip olduğu özellikleriyle size şifa vereceğinden, sizi olumlu yönde etkileyeceğinden emin olabilirsiniz.

Aynı zamanda damla kehribar tesbih birine özel günde hediye etmek için en güzel seçimlerden biri de olabilir. Şimdi bir birinden farklı damla kehribar tesbih modellerini Diriliş Takı online sitesinde ve mağazalarında bulabilirsiniz.

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir