Eğer bileklik satın almayı düşünüyor fakat bileğinizin ölçüsünü bilmiyorsanız bu yazımızda tüm detaylarıyla öğrenebilirsiniz. Evde bileklik ölçüsü alma işlemi nasıl olur? Bileklik ölçüsü nasıl alınır öğrenmek için okumaya devam edin…

En çok tercih edilen aksesuarlardan birisi bilekliktir. Bileklikler, hem kombinlerin tamamlayıcısı hem de zarafetin göstergesi haline gelmektedir. Şıklığına önem gösteren herkes aksesuar seçiminde çok titiz davranmaktadır. Bu sebeple insan hayatında bileklik, kolye, yüzük ve küpe gibi aksesuarların yeri çok başkadır. Bileklik satın alacak kişilerin aklında genellikle bileklik ölçüsü nasıl alınır sorusu canlanıyor. Özellikle ilk defa internet üzerinden bileklik alacaksanız bu soru kaçınılmazdır. Eğer alacağınız bileklik ayarlanabilirse buna gerek yoktur. Fakat tam bileğinize göre alacaksanız mutlaka bilek ölçünüzü bilmeniz gerekiyor.

Bileklik Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bileklik ölçüleri hem kadın hem de erkekte farklılık göstermektedir. Bu farklılık kişinin boyuna, kilosuna ve kemik yapısına göre değişiklik gösterebilir. Peki, sizin bilek ölçünüz nedir? Bunu nasıl öğrenirsiniz? İşte evde kendi imkânlarınızla bilek ölçüsü almanıza olanak sağlayacak 3 yöntem…

MUTLAKA OKUYUN:   Parmak Ölçünüzü Nasıl Öğrenirsiniz?

Bileklik Ölçüsü Alma Yöntemleri

1-Çap Yöntemi:

Bileklik ölçüsü alırken kullanabileceğiniz çap yöntemi ile kolayca ölçünüzü öğrenebilir ve bundan sonraki siparişlerinizi sıfır hatayla verebilirsiniz. Aşağıdaki maddeleri sırasıyla uygulayın ve bileğinizi kolayca ölçün.

  1. Hangi bileğiniz için bileklik alacaksanız o kola daha önce taktığınız bilezik veya bileklik modeli varsa onu alın.
  2. Ardından milimetre olarak ölçüm yapabileceğiniz cetvel alın.
  3. Bilekliği yatay olarak masaya yerleştirip iç çapını ölçün. Ölçerken bilekliğin metal kısımlarını umursamayın. Bu ölçüm işlemini yaparken bilekliğin en geniş kısmını ölçmeniz gerektiğini unutmayın.
  4. Cetveldeki milimetreyi not edin.
  5. Son olarak aşağıdaki ölçü tablosundan sizin ölçtüğünüz milimetreye denk gelen bileklik ölçüsünü not edin.

2-El Şekli Yöntemi

  1. Elinizin tüm parmaklarınızı birleştirip avuç içiniz yukarı bakacak şekilde tutun. Ardından başparmağın ucunu serçe parmağın ucuyla birleştirin.
  2. Sonrasında elinize bir ip alın ve elinizin çevresini başparmak kökünün hizasında sarın. İki ucu birleştiği zamanda ip kesin.
  3. Yine milimetre olarak cetvelle ipi ölçün.
  4. Ortaya çıkan bu ölçü sizin bilek ölçünüzdür.
  5. Yine bilek ölçünüze göre siparişinizi verebilirsiniz.

3-Bilek Çevresi Yöntemi

  1. Elinize bir parça tel veya mezura alın. Eğer ikisini de bulamıyorsanız kağıt parçası da alabilirsiniz.
  2. Şerit kesilen kâğıt veya mezurayı bileğinize sarın ve iki ucun birleştiği kısmı kalemle çizin.
  3. Sonra elinize milimetre hesaplaması yapabileceğiniz cetvelle işaretlediğiniz alanı ölçün.
  4. Çıkan sonuç bilek ölçünüzdür.
  5. Bu ölçü ile her zaman gönül rahatlığıyla bileklik siparişi verebilirsiniz.

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir