Manevi reçete olabilecek baş ağrısı için dua arayanlar için özel bir rehber hazırladık. Baş ağrısı öyle bir illet ki tüm günü etkileyebilmektedir. İlaçlar da bazen hiç bir işe yaramamaktadır. Baş ağrısına iyi gelecek manevi bir reçete oluşturmak isterseniz mutlaka okumanız gereken dualar bulunuyor. Bugün sizlerle baş ağrısı için etkili olan duaları ve Peygamber efendimizin baş ağrısı duasını paylaşacağız.

Gündelik hayatın yaşanmasına engel olabilecek türde şiddetli baş ağrısı, özellikle çalışanların korkulu rüyasıdır. Bunu sadece yaşayanlar bilir diyebiliriz. Yaşam kalitesini doğrudan etkileyen baş ağrıları, kişinin kendisi kadar çevresini de dolaylı yoldan etkilemektedir. Bu gibi durumlarda insanlar çok daha stresli hale geliyor.

Çalışanların stresli anlarında ve kafaya işleri veya aileyi taktıkları zamanda ortaya çıkan baş ağrısı, ilaç kullanımını tetikleyecek kadar şiddetli ve dayanılmaz olabiliyor. Eğer sizde böyle bir ağrı ile güne devam etmeye çalışıyorsanız Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in yöntemleriyle duaya yani mecazi anlamda manevi reçetelere sarılabilirsiniz.

Baş ağrınızın altında çok ciddi problemler yoksa öncelikli olarak dualara sığınmanızda fayda vardır. Sabah yataktan kalkar kalkmaz başınızda sebepsiz bir ağrı varsa bunun geçmesi için şifa veren dualar ile kendinize manevi bir koruma kalkanı oluşturabilirsiniz.

ağrılara karşı dua

Aşırı ilaç alma, yüksek stres ve kaygı, beyin tümörü, uyku bozukluğu, karamsarlık ve depresyon gibi sorunlar baş ağrısının başlıca nedenleridir. Bu gibi problemleri olabildiğince yok ettikten sonra baş ağrısı için dua okuyabilirsiniz.

MUTLAKA OKUYUN:   Diş Ağrısına Hangi Dualar İyi Gelir?

Baş Ağrısı İçin Dua (Peygamber Efendimizin Tavsiyesi)

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) baş ağrısı, ateş ve bu problemlerden oluşan ağrılara karşı şu duayı tavsiye edermiş:

“Bismillah’l-kebiri, neuzü billahi’l-azimi min şerri ırkın ne’aarin ve min şerri harrin-nari.”

Baş ağrısı için okunan duanın anlamı: “Büyük Allah’ın adıyla yüceler yücesi Allah’a sığınırım, her tür kan zayiinden ve her türlü ateşin sıcağından.” /Tirmizi, Tıb, 2075”

Baş Ağrısı Çekenlere: Haşr Suresi

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in, Hz. Ali (r.a)’a şöyle buyurduğu bilinmektedir:

“Başın ağrıdığında, elini başına koy ve Harş suresinin sonunu – Lev enzalnâ’dan itibaren oku.” Efendimiz (s.a.v.)’in surenin bu kısmını okurken mübarek elini başına koyduğu ve “Ölüm hâriç, her hastalığa şifadır” buyurduğu bildirilmiştir. (Haşr Suresi 21-24.Ayet)

HAŞR SURESİ 21-24/ LEV ENZELNA BÖLÜMÜ

Bismillahirrahmanirrahim.

Lev enzelnâ hâzel kur’âne alâ cebelil-leraeytehû khâşian(m)-mütesaddian(m)-min haşyetillâh. Ve tilkel emsâlü nadribuhâ linnâsi leallehum yetefekkerûn.

Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. âlimül ğaybi veş-şehâdeti hüver-Rahmân-ür-Rahîm.

Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El Melik’ül Guddûs-üs-Selâmü’l Mü’minül Müheyminül Azîzül Cebbârül Mütekebbir.Sübhânallâhi ammâ yüşrikûn.

Hüvallâhül khâligul bâriül musavviru lehul esmâül hüsnâ. Yüsebbihû lehû mâ fis-semâvâti vel’ard. Ve hüvel Azîzul Hakîm.

Bu İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir